Editorial

07 May, 2021 Ώρα 13:19

Digital Tree: Πόσο σημαντική είναι για μας η συνεργασία με τον Ευτύχιο Έλληνα

Thumbnail

Πριν μερικές μέρες η Digital Tree μας ξάφνιασε θετικά με την ανακοίνωση της για χορηγία του Ευτύχιου Έλληνα στο 2021 Porsche Mobil 1 Supercup! Εκεί μαζί με την εταιρεία NAGA θα στηρίξουν την προσπάθεια του Tio για το πρωτάθλημα του 2021 σε συνεργασία με την ομάδα της Lechner Racing. Οι δύο μεριές συναντήθηκαν εδώ στη Κύπρο όπου υπέγραψαν τα συμβόλαια τους και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για το αυτοκίνητο και γενικά για το motorsport.

Close

 

 

Σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Lechner Racing βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1975. Ο Walter Lechner Senior συμμετείχε σε διάφορα πρωταθλήματα όπως Le Mans και Touring Car. Με πολλές νίκες στο ενεργητικό του ξεκίνησε το δικό του Racing School στα μέσα των 80s. Από το 2003 και μετά η Lechner Racing έκανε είσοδο στο International Porsche Mobil1 Supercup και πήρε σαν ομάδα πολλές πρωτιές. Οι γιοί του Walter, Robert και Walter Junior ανέλαβαν τα ηνία της ομάδας και συνεχίζουν το έργο του πατέρα τους μέχρι και σήμερα. Θεωρούνται τόσο επιτυχημένοι στο χώρο, όσο επιτυχημένος ήταν και ο πατέρας τους σαν οδηγός αγώνων.

 

Close

 

Ας πάμε όμως πίσω στην γενική ιδέα του σημερινού μας άρθρου. Όπως είπαμε παραπάνω η ανακοίνωση της χορηγίας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μας. Σαν Car.com.cy και σαν "παλιός" (όχι αρχαίος) ας το πω, στο χώρο του αυτοκινήτου και των αγώνων αυτοκινήτου είναι μετρημένες οι φορές που χρειάστηκε να γράψω άρθρο για τέτοιου είδους κίνηση από κυπριακές εταιρείες!

Η Digital Tree έκανε τα πρώτα βήματα στο χώρο του αυτοκινήτου σε συνεργασία με τον Στέλιο Κυθρεώτη και την STS Events μέσω της οποίας αναλαμβάνει το λεγόμενο "promoter" κομμάτι αγώνων αυτοκινήτου. Η STS Events έχει την διαχείριση της μοναδικής πίστας αυτοκινήτου στο νησί. Την Achna Speedway. Να μην ξεχνάμε φυσικά το απόλυτο show της χρονιάς, το Boyz Stuff Show, την Moto Expo και την έκθεση Κλασικού Αυτοκινήτου! Μαζί με όλα αυτά ας βάλουμε και το φιλανθρωπικό Cento Miglia καθώς και το Petrolheads Festival.

 

 

Η Digital Tree δεν έμεινε όμως εκεί. Παρά την στήριξη στα διάφορα αθλήματα παρουσίασε και την δική της αγωνιστική ομάδα. Η ομάδα με την ονομασία Tornado Racing Team γεννήθηκε μέσα από το κοινό πάθος των δύο CEO των Digital Tree και NAGA. Του Θεόδωρου Μίτλετον και του Μιχάλη Μυλωνά.

 

 

Το ένα έφερε το άλλο και εκεί τα δύο μέτωπα έγιναν ένα. Η Digital Tree ξεκίνησε ακόμη ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της με όνομα "στήριξη" χορηγόντας έναν οδηγό ο οποίος το αξίζει και με το παραπάνω. Ο Ευτύχιος Έλληνας έφερε αρκετές φορές την Κυπριακή σημαία στο βάθρο των νικητών σε αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας!

 

 

Να υπενθυμίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ένα νησί μέσα στο οποίο δεν χώρεσε ποτέ η αγάπη του κόσμου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα μάτια είναι στραμμένα αλλού. Οι χορηγίες σε αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν σχεδόν μηδαμινές. Στα νούμερα το ποσοστό επιτυχίας Κυπρίων αθλητών του μηχανοκίνητου στο εξωτερικό είναι απόλυτα μεγαλύτερο από άλλα αθλήματα!

Η Digital Tree με την χορηγία της ανοίγει πόρτες τόσο στο εσωτερικό αλλα και τόσο στο εξωτερικό. Νέες ευκαιρίες, νέες συνεργασίες, νέες ιδέες προς ανάπτυξη και πάνω από όλα για τα κυπριακά δεδομένα, ένας αχαρτογράφητος τομέας με απίστευτες δυνατότητες εξέλιξης!

Σημαίνει πολλά και όχι μόνο για όσους ανήκουμε στην οικογένεια της. Ευχόμαστε να αγκαλιάσουν και άλλες εταιρείες με τον ίδιο τρόπο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να στηρίξουν το άθλημα και τους αθλητές όπως τους αξίζει πραγματικά.

29 Oct, 2021 Ώρα 19:19

Πόσο προετοιμασμένοι είμαστε οι Κύπριοι για οδήγηση σε κακοκαιρία;

Thumbnail

Καθώς η αλλαγή των εποχών πλησιάζει γρήγορα, έρευνα αποκαλύπτει ότι οι Ευρωπαίοι οδηγοί δεν είναι προετοιμασμένοι για το χειμώνα, όσο νομίζουν.

Close

Στην πραγματικότητα, το 36% των Ευρωπαίων οδηγών δεν αισθάνεται έτοιμο για χειμερινή οδήγηση φέτος και περισσότερο από το ¼ (27%) δηλώνει ότι δεν κατανοεί ή δεν χρησιμοποιεί τα πρόσθετα χαρακτηριστικά ασφαλείας του αυτοκινήτου του, κατά την  χειμερινή οδήγηση, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Nissan.

Καθώς στις 31 Οκτωβρίου τα ρολόγια θα γυρίσουν μια ώρα πίσω, σηματοδοτώντας μικρότερες μέρες και με την επιδείνωση του καιρού να είναι προ των πυλών, οι οδηγοί θα βρεθούν να περνούν περισσότερο χρόνο πίσω από το τιμόνι στο σκοτάδι, καθιστώντας τις μετακινήσεις τους πιο δύσκολες.

Close

Για περισσότερους από τους μισούς Ευρωπαίους αυτοκινητιστές αυτές οι προκλήσεις προκαλούν ήδη ανησυχία, καθώς το 55% παραδέχεται ότι αισθάνεται νευρικότητα όταν οδηγεί το χειμώνα και το 45% θα ήθελε να είχε μάθει να οδηγεί σωστά σε αντίξοες καιρικές συνθήκες.

 

Close

 

Οδήγηση στο σκοτάδι ή στην ομίχλη

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, η έντονη χιονόπτωση ή βροχή μπορεί να δυσκολέψει την ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο. Λιγότεροι από τους μισούς (49%) των Ευρωπαίων οδηγών αισθάνονται απόλυτα σίγουροι για το πώς να προσαρμόσουν τους προβολείς τους στην κατάσταση του δρόμου, όπως να ανάβουν τα φώτα ομίχλης ή την μεγάλη δέσμη φωτισμού στο σκοτάδι. Η ρύθμιση του ύψους των προβολέων φαίνεται πως καθίσταται και αυτή προβληματική, καθώς μόνο το 59% των οδηγών αισθάνεται άνετα στον χειρισμό τους.

 

 

Οδήγηση σε συνθήκες παγετού, βροχόπτωσης ή χιονιού

Σε αυτή την περίπτωση όλα ξεκινούν πριν την επιβίβαση στο αυτοκίνητο. Η πλειοψηφία των Ευρωπαίων οδηγών δεν λαμβάνει τις σωστές προφυλάξεις, ειδικά σε επισφαλείς καιρικές συνθήκες. Ως απόδειξη αυτού, περισσότεροι από τους μισούς (52%) δεν περιμένουν να ξεθαμπώσει πλήρως το παρμπρίζ πριν ξεκινήσουν το ταξίδι, θέτοντας ενδεχομένως τον εαυτό τους και τους άλλους σε κίνδυνο.

Ακόμα και όταν τα παρμπρίζ έχουν καθαριστεί πλήρως, τα τρία τέταρτα των Ευρωπαίων οδηγών δεν αισθάνονται απόλυτα σίγουροι για το πώς να εξαλείψουν την ολίσθηση σε παγωμένους δρόμους και πάνω από τους μισούς (63%) δεν αισθάνονται απόλυτα σίγουροι για το τι ελαστικά να χρησιμοποιούν όταν βρέχει/χιονίζει, ή για την σωστή απόσταση ακινητοποίησης σε βροχερό καιρό.

Σε χιονισμένο ή βροχερό καιρό  οι αποστάσεις φρεναρίσματος αυξάνονται, επομένως η ταχύτητα πρέπει να ρυθμιστεί. Παρόλα αυτά, τα δύο τρίτα (2/3) των Ευρωπαίων οδηγών δεν τείνουν να ελέγχουν τα φρένα τους για χειμερινή οδήγηση και πάνω από το ένα τρίτο (37%) δεν τείνουν να οδηγούν πιο αργά το χειμώνα. Αυτό, σε συνδυασμό με την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τον τρόπο προσαρμογής της απόστασης ακινητοποίησης σε συνθήκες παγετού προκαλεί ανησυχία, καθώς το 30% των Ευρωπαίων οδηγών πιστεύει ότι η απόσταση ακινητοποίησης είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερη, σε σύγκριση με τη συνιστώμενη δεκαπλάσια απόσταση.

 

 

Τι γίνεται στο νησί μας;

Είναι πλέον γνωστό ότι στην Κύπρο με την αλλαγή των θερμοκρασιών όπως και με τον ερχομό των βροχών τα ατυχήματα αυξάνονται σε υπερβολικό βαθμό. Μόλις σε μια βδομάδα είχαμε 3 σοβαρά ατυχήματα ευτυχώς χωρίς τραυματίες αλλα και πολλά άλλα με υλικές μόνο ζημιές. Στις δύο από τις πολλές περιπτώσεις είχαμε κλείσιμο αυτοκινητόδρομων και γενική ταλαιπωρία των υπόλοιπων οδηγών στο δίκτυο οδικής κυκλοφορίας. Δεδομένη σε πολλές περιπτώσεις ήταν η μειωμένη ορατότητα λόγω βροχόπτωσης αλλα και ένα άλλο σοβαρό λάθος που κάνουμε οι πλείστοι: Σε ώρες κακοκαιρίας ή αυξημένης κίνησης κανένας δεν διατηρεί τις αποστάσεις ασφαλείας από τα αυτοκίνητα που προπορεύονται. Πόσα ατυχήματα θα μπορούσαν να αποφευχθούν μόνο και μόνο διατηρώντας την απόσταση ασφαλείας;

 

 

Σοβαρότατο πρόβλημα στο νησί μας είναι και τα φθαρμένα ελαστικά. Πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με φθαρμένα ελαστικά ή και ακόμη με καινούργια κακής ποιότητας; (είναι πλέον φανερό ότι ο τόπος γέμισε φθηνιάρικα τα οποία είναι φτιαγμένα στα μέτρα άλλης χώρας).

 

 

Πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν τα οποία είναι σε άσχημη οδηγική κατάσταση; Εκατοντάδες! Ο έλεγχος; Οπτικός. Έχει 4 τροχούς; Πατούν στην άσφαλτο; Το χειρόφρενο και τα φώτα δουλεύουν; Όλα καλά!

Αν το αυτοκίνητο σου δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη τότε μην το οδηγήσεις σε αντίξοες συνθήκες. Ξέρω, πρέπει να πάς δουλειά ή σε υποχρεώσεις. Αλλά για μένα η ζωή έχει περισσότερη αξία από την δουλειά. Δεν θα σου πω για αγορά καινούργιου αυτοκινήτου επειδή τα οικονομικά σου μπορεί να μην είναι καλά! Θα σου πω όμως για τα μέσα μαζικής μεταφοράς(όσα υπάρχουν). Θα σου πώ να δώσεις 240 ευρώ αντί 80 για μεταχειρισμένο ελαστικό. Θα σου πω να πας για σοβαρό έλεγχο του αυτοκινήτου σου.

Το αυτοκίνητο σου και η συμπεριφορά του στο δρόμο είναι δικό σου πρόβλημα το οποίο πρέπει να λύσεις!