Editorial

07 May, 2021 Ώρα 13:19

Digital Tree: Πόσο σημαντική είναι για μας η συνεργασία με τον Ευτύχιο Έλληνα

Thumbnail

Πριν μερικές μέρες η Digital Tree μας ξάφνιασε θετικά με την ανακοίνωση της για χορηγία του Ευτύχιου Έλληνα στο 2021 Porsche Mobil 1 Supercup! Εκεί μαζί με την εταιρεία NAGA θα στηρίξουν την προσπάθεια του Tio για το πρωτάθλημα του 2021 σε συνεργασία με την ομάδα της Lechner Racing. Οι δύο μεριές συναντήθηκαν εδώ στη Κύπρο όπου υπέγραψαν τα συμβόλαια τους και μοιράστηκαν τις σκέψεις τους για το αυτοκίνητο και γενικά για το motorsport.

Close

 

 

Σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Lechner Racing βρίσκεται στο χώρο του αυτοκινήτου από το 1975. Ο Walter Lechner Senior συμμετείχε σε διάφορα πρωταθλήματα όπως Le Mans και Touring Car. Με πολλές νίκες στο ενεργητικό του ξεκίνησε το δικό του Racing School στα μέσα των 80s. Από το 2003 και μετά η Lechner Racing έκανε είσοδο στο International Porsche Mobil1 Supercup και πήρε σαν ομάδα πολλές πρωτιές. Οι γιοί του Walter, Robert και Walter Junior ανέλαβαν τα ηνία της ομάδας και συνεχίζουν το έργο του πατέρα τους μέχρι και σήμερα. Θεωρούνται τόσο επιτυχημένοι στο χώρο, όσο επιτυχημένος ήταν και ο πατέρας τους σαν οδηγός αγώνων.

 

Close

 

Ας πάμε όμως πίσω στην γενική ιδέα του σημερινού μας άρθρου. Όπως είπαμε παραπάνω η ανακοίνωση της χορηγίας ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μας. Σαν Car.com.cy και σαν "παλιός" (όχι αρχαίος) ας το πω, στο χώρο του αυτοκινήτου και των αγώνων αυτοκινήτου είναι μετρημένες οι φορές που χρειάστηκε να γράψω άρθρο για τέτοιου είδους κίνηση από κυπριακές εταιρείες!

Η Digital Tree έκανε τα πρώτα βήματα στο χώρο του αυτοκινήτου σε συνεργασία με τον Στέλιο Κυθρεώτη και την STS Events μέσω της οποίας αναλαμβάνει το λεγόμενο "promoter" κομμάτι αγώνων αυτοκινήτου. Η STS Events έχει την διαχείριση της μοναδικής πίστας αυτοκινήτου στο νησί. Την Achna Speedway. Να μην ξεχνάμε φυσικά το απόλυτο show της χρονιάς, το Boyz Stuff Show, την Moto Expo και την έκθεση Κλασικού Αυτοκινήτου! Μαζί με όλα αυτά ας βάλουμε και το φιλανθρωπικό Cento Miglia καθώς και το Petrolheads Festival.

 

 

Η Digital Tree δεν έμεινε όμως εκεί. Παρά την στήριξη στα διάφορα αθλήματα παρουσίασε και την δική της αγωνιστική ομάδα. Η ομάδα με την ονομασία Tornado Racing Team γεννήθηκε μέσα από το κοινό πάθος των δύο CEO των Digital Tree και NAGA. Του Θεόδωρου Μίτλετον και του Μιχάλη Μυλωνά.

 

 

Το ένα έφερε το άλλο και εκεί τα δύο μέτωπα έγιναν ένα. Η Digital Tree ξεκίνησε ακόμη ένα κεφάλαιο στο βιβλίο της με όνομα "στήριξη" χορηγόντας έναν οδηγό ο οποίος το αξίζει και με το παραπάνω. Ο Ευτύχιος Έλληνας έφερε αρκετές φορές την Κυπριακή σημαία στο βάθρο των νικητών σε αγώνες παγκόσμιας εμβέλειας!

 

 

Να υπενθυμίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα μικρό νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα. Ένα νησί μέσα στο οποίο δεν χώρεσε ποτέ η αγάπη του κόσμου για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Τα μάτια είναι στραμμένα αλλού. Οι χορηγίες σε αθλητές του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν σχεδόν μηδαμινές. Στα νούμερα το ποσοστό επιτυχίας Κυπρίων αθλητών του μηχανοκίνητου στο εξωτερικό είναι απόλυτα μεγαλύτερο από άλλα αθλήματα!

Η Digital Tree με την χορηγία της ανοίγει πόρτες τόσο στο εσωτερικό αλλα και τόσο στο εξωτερικό. Νέες ευκαιρίες, νέες συνεργασίες, νέες ιδέες προς ανάπτυξη και πάνω από όλα για τα κυπριακά δεδομένα, ένας αχαρτογράφητος τομέας με απίστευτες δυνατότητες εξέλιξης!

Σημαίνει πολλά και όχι μόνο για όσους ανήκουμε στην οικογένεια της. Ευχόμαστε να αγκαλιάσουν και άλλες εταιρείες με τον ίδιο τρόπο τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να στηρίξουν το άθλημα και τους αθλητές όπως τους αξίζει πραγματικά.

13 May, 2021 Ώρα 10:41

Η Alfa Romeo GTA θα σε κάνει να ξανασκεφτείς για Ιταλικό!

Thumbnail

Είμαι καμένος Ιάπωνας. Υπήρξαν όμως κάποιες στιγμές που άλλες αγορές με έκαναν να σκεφτώ για άλλες επιλογές (βλέπε εδώ) αν και στις περισσότερες περιπτώσεις τα αυτοκίνητα που με έκαναν να νιώσω αυτή την έλξη ήταν είτε μειωμένης παραγωγής είτε "out of budget". 

Close

Μιλώντας όμως για αυτοκίνητα μειωμένης παραγωγής πρέπει να μιλήσουμε για την Alfa Romeo GTA. Το νέο στολίδι της Ιταλικής εταιρείας έχει γίνει θρύλος πριν καν κυκλοφορήσει στους δρόμους. Η νέα Gran Turismo Alleggerita των Ιταλών προκάλεσε τον θαυμασμό από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε, αφήνοντας άφωνους κοινό και κριτικούς.

Η Alfa Romeo παρουσίασε επίσημα την έκδοση παραγωγής της εκθαμβωτικής Giulia GTA αλλά και την πιο ακραία έκδοση με το λογότυπο GTAm. Η πρεμιέρα των αυτοκινήτων έγινε στο εμβληματικό κέντρο δοκιμών του Balocco, εκεί όπου τη δεκαετία του 1960 «γεννήθηκε» η Giulia Sprint GTA.

Close

 

 

Εξωτική ομορφιά

Δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τους Ιταλούς. Ο σχεδιασμός αυτού του αυτοκινήτου είναι μαγικός. Το στυλ ξεπερνά τα όρια της γοητείας. Οι νέες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και τα στοιχεία από ανθρακονήματα εκφράζουν την αυξημένη απόδοση του συνόλου, ενώ παράλληλα παίζουν σημαντικό ρόλο σε τεχνικό επίπεδο.

 

 

Close

Το θρυλικό «Trilobo», η σύνθεση της τριγωνικής μάσκας και των εκατέρωθεν αυτής αεραγωγών, έχει γίνει πιο επιθετικό, χωρίς όμως να χάνει το DNA της μάρκας, όπως και οι μικρές εισαγωγές στη μάσκα που θυμίζουν τις αντίστοιχες που είχαν τα μονοθέσια της Alfa Romeo στη Formula 1 στις αρχές της δεκαετίας του 1950.

Στο κάτω μέρος, το ενεργό σπόιλερ είναι ανασχεδιασμένο και στην GTAm μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί σε ισορροπία με την πίσω μεγάλη αεροτομή, η οποία επίσης διαθέτει τέσσερις θέσεις ρύθμισης του κεντρικού τμήματος της. Στο πλάι, τα αεροδυναμικά στοιχεία τονίζουν το πλάτος του αυτοκινήτου, οι ειδικού σχεδιασμού τροχοί των 20 ιντσών με τα εξελιγμένα ελαστικά Pilot Sport Cup 2 της Michelin, διαθέτουν κεντρικό μπουλόνι ώστε να συνδυάζουν τη δυναμική αισθητική με το χαμηλό βάρος.

 

 

Αγωνιστική αύρα 

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, θαρρείς και βρίσκεσαι σε κάποιο αγωνιστικό που έχει ξεπηδήσει από video games. Καθίσματα, ταμπλό, επενδύσεις θυρών και κολώνες είναι επενδυμένα με Alcantara.

Το carbon δεν θα μπορούσε να λείπει, όπως και τα μπάκετ καθίσματα τα οποία στην περίπτωση της GTAm φέρουν αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας 6 σημείων.

Μάλιστα, σε αυτή την έκδοση υπάρχει ειδικά διαμορφωμένος χώρος για τα κράνη του οδηγού και του συνοδηγού, αλλά και τον πυροσβεστήρα, κλωβός ασφαλείας και πόρτες που ανοίγουν με το τράβηγμα ενός ιμάντα.

 

 

Πύραυλος εδάφους

Χάρη στην ευρεία χρήση υπερ-ελαφρών υλικών, η Giulia GTA ζυγίζει 100 κιλά λιγότερο σε σχέση με τη Giulia Quadrifoglio, ενώ ο αναβαθμισμένος V6 2.9 Bi-Turbo κινητήρας με τους 540 ίππους, προσφέρει κορυφαία για την κατηγορία ειδική ισχύ που φτάνει τους 187 ίππους/λίτρο.

Οι επιδόσεις είναι «εκρηκτικές. Με τη χρήση του συστήματος «Launch Mode», τα 0-100 έρχονται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα και η βελόνα του κοντέρ ανεβαίνει με καταιγιστικούς ρυθμούς.

 

 

Ο ήχος της εξάτμισης της Akrapovic από τιτάνιο, μαγεύει σε κάθε βύθισμα του γκαζιού, η οδική συμπεριφορά είναι εκπληκτική, χάρη στα φαρδύτερα μετατρόχια, τις σκληρότερες αναρτήσεις και το βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης.

Η κάθετη δύναμη που παράγει η GTAm είναι διπλάσια από αυτή της GTA. Σε πολύ υψηλές ταχύτητες το super sport sedan παραμένει «βιδωμένο» στην άσφαλτο, αφήνοντας άναυδο τον οδηγό.

Σημαντική ήταν η συμβολή των οδηγών της Formula 1, Antonio Giovinazzi και Kimi Räikkönen, που συμμετείχαν στις διαδικασίες εξέλιξης και παρείχαν πολύτιμες συμβουλές, ιδιαίτερα όσον αφορά στην αεροδυναμική και στο κράτημα.

 

 

Για σπέσιαλ πελάτες

Συνολικά θα κατασκευαστούν 500 αριθμημένες μονάδες των Giulia GTA και GTAm, ενώ οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από μια σειρά ειδικών χρωματισμών που επιμελήθηκε το Centro Stile Alfa Romeo, αλλά και συλλεκτικά δώρα, όπως το ειδικά σχεδιασμένο κράνος της Bell και η αγωνιστική φόρμα της Alpinestars.

Δυστυχώς τα υπέροχα μοντέλα δεν είναι ακόμη διαθέσιμα προς παραγγελία στη χώρα μας. Ευχόμαστε όμως να καταφέρουν να εισάγουν έστω και λίγα κομμάτια έτσι για να τα χαρούμε και μεις λίγο.