Editorial

02 Jul, 2019 Ώρα 21:41

Ο γάρος της ημέρας;

Thumbnail

Παρόμοιο άρθρο είχα γράψει πέρυσι με τις ίδιες ακριβώς σκέψεις. Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση το ότι γράφτηκε τις ίδιες ακριβώς μέρες. Πιθανό να φταίει η ζέστη. Γενικά μας χτύπησε κατακέφαλα και ξεχνάμε τις προτεραιότητες μας. Ξεχνάμε ποια είναι η αξία μας σε αυτό το κόσμο και ποιές οι υποχρεώσεις μας. 

Close

Κάθε χρόνο μόλις ξεκινήσει το καλοκαίρι έχουμε αμέτρητα δυστυχήματα και μετράμε δεκάδες νεκρούς στην άσφαλτο. Υπάρχει περίπτωση μετά από τόσα χρόνια που ακούμε τη φράση "φόρεσε τη ζώνη σου" να καταλάβουμε ποτέ τι πραγματικά σημαίνει; Δεν νομίζω και το έχω ξαναπεί. Εμείς οι Κύπριοι (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) είμαστε ανώτερα όντα! Ξεχωριστά. Δεν μας αγγίζει κανένας νόμος της φυσικής.

Μια ακόμη φωτογραφία λοιπόν από μία υποψήφια δολοφόνο. Την σταματήσαμε στο δρόμο και προσπαθήσαμε να της εξηγήσουμε το λάθος, αλλά το κεφάλι του Κυπραίου είναι απλά "ινταμπου εν να πάθει ρε το μωρό" και απλά έκλεισε το παράθυρο και έφυγε θυμωμένη. 

Close

Ότι και να πάθουμε μας αξίζει! Ιδού ο γάρος της ημέρας!

 

Close
10 Jul, 2020 Ώρα 17:44

Επιτροπή Συγκοινωνιών: Ας καταπατήσουμε λίγο τα δικαιώματα του πολίτη!

Thumbnail

«Πέρασαν» λοιπόν οι τροπολογίες των κανονισμών του Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου.

Close

Η Επιτροπή Συγκοινωνιών της Βουλής έκανε καταρχήν αποδεκτές και οδεύουν προς την ολομέλεια για ψήφιση, οι τροπολογίες των κανονισμών του Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Κωστή Ευσταθίου, σύμφωνα με τις οποίες τα τροποποιημένα οχήματα (αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες), τα οποία παράγουν ήχο και θόρυβο, να καλούνται όπως ακινητοποιούνται από τους ιδιοκτήτες ή τους κατόχους τους και να επαναφέρονται στην εργοστασιακή τους κατάσταση. Σε αντίθετη περίπτωση θα κατάσχονται και είτε θα επαναφέρονται στην αρχική τους κατάσταση με έξοδα του ιδιοκτήτη, ή θα πωλούνται ως εγκαταλειφθείσα περιουσία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΔΕΚ. Mε τη ψήφιση των τροπολογιών δεν θα χρειάζεται πλέον να ανακόπτεται το όχημα κατά την οδήγηση, αλλά θα μπορεί η αστυνομία να καλεί τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχο του οχήματος να το ακινητοποιήσει και να το επισκευάσει ανά πάσα στιγμή.

Δηλαδή με δικά μας λόγια: Θα μπορεί ο κάθε ιδιότροπος, παράξενος, ανίδεος να καταγγείλει εξ αποστάσεως ένα αυτοκινήτο που σύμφωνα με την ακοή του κάνει ηχορύπανση. Ακολούθως ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα σύστημα το οποίο είναι σπασμένο. Δηλαδή θα πρέπει να ακολουθήσει έλεγχο στο τμήμα οδικών μεταφορών στο οποίο τις τελευταίες μέρες μάθαμε ότι δεν έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνει ένα έλεγχο τυπικό όπως εκείνο της ηχορύπανσης. Ναι το ντεσιμπελόμετρο τους είναι σπασμένο εδώ και χρόνια. Και ναι υπάρχει επιτρεπόμενο όριο ηχορύπανσης από τις ελεύθερες εξατμίσεις στα αυτοκίνητα. Οι εξατμίσεις που εισάγονται στο νησί από καταστήματα και βελτιωτικούς οίκους πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να χρησιμοποιούνται στο δρόμο. ΟΧΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.

Close

Θέλω να ξέρω αν η βουλή θα ενημερώσει και το τελωνείο αλλα και τα κατάλληλα υπουργεία έτσι ώστε να βγάλουν ανακοινώσεις για να απαγορεύσουν την πώληση αυτών των επιτρεπόμενων βελτιωτικών προϊόντων. Τους φόρους βέβαια τους παίρνουν με αγάπη, όπως ξέρουμε όλοι.

Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται σε ένα νησί το οποίο ονόμαζαν δεύτερη Ιαπωνία οι φίλοι του αυτοκινήτου από το εξωτερικό. Τώρα πάντως, είμαστε η δεύτερη Γερμανία του Χίτλερ. Τίποτα άλλο!

 

Close

Διαβάστε επίσης:

Στην Κύπρο δεν μπορείς να έχεις σαν χόμπι το αυτοκίνητο!