Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην Formula 1 η Mercedes

23 Οκτ., 2017 Ώρα 00:28

To γκραν πρι της Αμερικής τα είχε όλα! Προσπεράσεις, εγκαταλείψεις, θέαμα ακόμα και αλλαγή στο βάθρο την τελευταία στιγμή λόγω ποινής! Όπως και να 'χει, νικητής αναδείχτηκε ο Lewis Hamilton ο οποίος κέρδισε με ευκολία και πλέον στους τρεις αγώνες που απομένουν χρειάζεται μόλις 9 βαθμούς για να κατακτήσει και μαθηματικά τον τίτλο στους οδηγούς.

Ο Hamilton τερματίζει πρώτος και πανηγυρίζει έξαλα

 

Τέταρτο συνεχόμενο πρωτάθλημα

Στους κατασκευαστές πάντως η Mercedes κατέκτησε το πρωτάθλημα για 4η συνεχή χρονιά και πλέον αυτό που απομένει είναι να δούμε και τυπικά τον Βρετανό πιλότο να σηκώνει το δικό του τρόπαιο.  Στην Αμερική ο Hamilton ξεκίνησε πρώτος, έχασε προσωρινά τη θέση του από τον Vettel, όμως το μονοθέσιό του ήταν πιο δυνατό και τελικά πήρε αυτό που ήθελε. Ο πιλότος της Ferrari αρκέστηκε στην δεύτερη  θέση και πλέον θα πρέπει να ελπίζει μόνο σε... θαύμα αν θέλει να πιστεύει πως μπορεί να κατακτήσει αυτός τον τίτλο.

Την ώρα πάντως που ο Hamilton πανηγύριζε τη νίκη τα βλέμματα όλων έπεσαν στην επίθεση του Verstappen στον Raikkonen τον οποίο και προσπέρασε στην προτελευταία στροφή πριν το πέσιμο της καρό σημαίας! Ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull πήγε να ανέβει στο βάθρο όμως οι αγωνοδίκες είχαν διαφορετική άποψη καθώς τον τιμώρησαν με ποινή 5 δευτερολέπτων επειδή έκανε υπέρβαση των ορίων της πίστας. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη θέση του και τελικά ο Raikkonen να ανέβει στο βάθρο ενώ ο πατέρας του Max Vertsappen ξέσπασε μέσω twitter στέλνοντας ύβρεις της FIA.

Τα tweet του Jos Verstappen

 

H βαθμολογούμενη δεκάδα

Πιο πίσω ακολούθησαν οι Bottas, Ocon, Sainz Jr., Perez, Massa και Kvyat.

Η συνέχεια του πρωταθλήματος θα δοθεί στο Μεξικό στις 29 Οκτωβρίου.

 


Τα αποτελέσματα από τον αγώνα της Αμερικής

 

Η βαθμολογία των πιλότων

 

H φωτογραφία που ανέβασε ο πατέρας του Verstappen όταν έμαθε για την ποινή στον γιο του

Δείτε Επίσης