Ο Lewis Hamilton είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής 2017 στη Formula 1

29 Οκτ., 2017 Ώρα 23:20

Τον 4ο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του κατέκτησε ο Lewis Hamilton πριν από λίγο στο γκραν πρι του Μεξικό. Ο πιλότος της Mercedes τερμάτισε στην 9η θέση έπειτα από μία επεισοδιακή εκκίνηση που είχε, οπότε και αναγκάστηκε να επισκεφτεί τα πιτς για αλλαγή ελαστικού (έπειτα από επαφή με τον Vettel) και χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του πανηγυρίζοντας το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Vettel ήταν και αυτός άτυχος μετά την επαφή που είχε με τον Hamilton, οπότε και ο χρόνος που έχασε με το καλημέρα δεν του επέτρεψε να διατηρήσει τις (μικρές) ελπίδες για κατάκτηση του τίτλου στους δύο αγώνες που απομένουν.

Νικητής πάντως στο Μεξικό αναδείχτηκε ο Max Verstappen. O πιλότος της Red Bull πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εκκίνηση πέρασε τους πάντες και χωρίς δυσκολία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κάτι που πέτυχε για 3η φορά στην καριέρα του. Με διαφορά σχεδόν 20 δευτερολέπτων ακολούθησε ο Bottas με Mercedes ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Kimi Raikkonen με Ferrari. Ο Vettel ακολούθησε στην 4η θέση, ο Ocon στην 5η ενώ την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Stroll, Perez, Magnusson, Hamilton και Alonso.  

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 συνεχίζεται στις 12 Νοεμβρίου στην Βραζιλία και ολοκληρώνεται στις 26 του ίδιου μήνα στο Άμπου Ντάμπι.

 

Τα αποτελέσματα από το γκραν πρι του Μεξικό

 

Δείτε Επίσης