Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων σε ευρωπαικό επίπεδο

28 Νοε., 2017 Ώρα 16:16

Αύξηση της τάξης του 5.6% σημείωσαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, φτάνοντας τις 1.202.877 ταξινομήσεις. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο  όγκο ταξινομήσεων για μήνα Οκτώβριο από το 2009, όταν είχαν καταγραφεί 1,26 εκατομμύρια ταξινομήσεις.

Αντίστοιχα τα αποτελέσματα για το πρώτο δεκάμηνο του έτους δείχνουν συνολική αύξηση 3.6% στις ταξινομήσεις, με 13,18 εκατ. αυτοκίνητα να έχουν ταξινομηθεί αυτήν την περίοδο. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο ταξινομήσεων από το 2007, όταν είχαν σημειωθεί 13,62 εκατομ. ταξινομήσεις για την ίδια χρονική περίοδο.

Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση βενζινοκίνητων, ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων και στην εκπληκτική απόδοση των SUV. Ο μεγάλος αριθμός ταξινομήσεων στις κύριες Ευρωπαϊκές αγορές συμπεριλαμβανομένων της Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Πολωνίας και της Ολλανδίας,  συνέβαλε στη θετική απόδοση του Οκτωβρίου. Η απόδοση σε αυτές τις αγορές αντιστάθμισε την πτώση στη ζήτηση των πετρελαιοκίνητων και στην πτώση στη Βρετανική αγορά, όπου οι ταξινομήσεις μειώθηκαν κατά 12.2% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2016.

 

Η ζήτηση γθα ηλεκτρικά οχήματα συνεχώς αυξάνει...

 

Πέφτει η ζήτηση για diesel

Σημαντική μεταβολή υπήρξε στην απόδοση των τύπων καυσίμων τον Οκτώβριο. Συνολικά 619.300 βενζινοκίνητα ταξινομήθηκαν αυτόν το μήνα, δίνοντας έτσι 51.5% μερίδιο της αγοράς, μια αύξηση μεριδίου 5.1 ποσοστιαίων μονάδων. Αντιθέτως, πτωτική τάση σημείωσε η ζήτηση για πετρελαιοκίνητα, με 498.500 ταξινομήσεις, μια πτώση της τάξης του 9.9%. Ως αποτέλεσμα, ο συγκεκριμένος τύπος κινητήρα είχε μερίδιο αγοράς 41.4%, το χαμηλότερο για μήνα Οκτώβριο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Αντίθετα τα οχήματα εναλλακτικού καυσίμου, σημείωσαν το δεύτερο υψηλότερο μερίδιο αγοράς στην ιστορία τους τον Οκτώβριο του 2017, με 66.000 ηλεκτρικά και υβριδικά να έχουν ταξινομηθεί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποτελέσουν το  5.5% των συνολικών ταξινομήσεων, όταν, αντιθέτως, δέκα χρόνια πριν, τον Οκτώβριο του 2007, κατείχαν μόνο το 0.3% της αγοράς.

 

Δείτε Επίσης