Η υπνηλία ευθύνεται για το 10% των ατυχημάτων

13 Φεβ., 2018 Ώρα 17:49

Δεν νομίζω ότι χρειαζόταν η συγκεκριμένη έρευνα για να διαπιστώσει το ότι η έλλειψη ύπνου και προσοχής είναι υπεύθυνη για τόσο μεγάλο ποσοστό ατυχημάτων. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι ποινικά δεν διώκεται, ούτε εντοπίζεται. Για το ποτό υπάρχει το αλκοτέστ, για τα ναρκωτικά υπάρχει το ναρκοτέστ, αλλά για τον ύπνο;

 

 

Σύμφωνα με την αμερικανική ένωση αυτοκινήτου (AAA), η υπνηλία παίζει τον ρόλο της για ένα στα δέκα ατυχήματα. Η έρευνα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή γιατί, όπως σημειώνει η AAA, η οδήγηση σε τέτοια κατάσταση είναι μια από τις πιο ανεπαρκώς αναφερθείσες αιτίες ατυχήματος, πιθανότατα επειδή είναι απίθανο να παραδεχτείς την υπνηλία σου, ενώ είναι σχεδόν απίθανο να αισθάνεσαι νυσταγμένος μετά από ένα τρακάρισμα.

Και καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα. Υπευθυνότητα και σεβασμός όταν πιάνεις το τιμόνι. Γι’αυτό είτε προνοείς και είσαι ξεκούραστος, είτε δίνεις το αυτοκίνητο σε κάποιον άλλο οδηγό, είτε βρίσκεις ένα ασφαλές σημείο και ξεκουράζεσαι για κάποιες ώρες. Τα ενεργειακά ποτά και οι καφέδες είναι ημίμετρα.

Δείτε Επίσης