Formula 1: Pole Position για τον Hamilton στην Αυστραλία

24 Μαρ., 2018 Ώρα 10:08

Οι πρώτες κατατακτήριες δοκιμές (Pole Position) της φετινής χρονιάς για το πρωτάθλημα της Formula 1 ολοκληρώθηκαν στην Αυστραλία, εκεί όπου ξεκινά ο κορυφαίος θεσμός του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Δέκα ομάδες, είκοσι οδηγοί και... χιλιάδες θεατές στις κερκίδες του Albert Park της Μελβούρνης απόλαυσαν την πρώτη «μάχη» λίγο πριν το... πόλεμο του Κυριακάτικου αγώνα. 

 

 

Σούπερ... Hamilton
Ποδαρικό έκανε o Hamilton με Mercedes που κατάφερε να πάρει την πρώτη Pole Position της χρονιάς. Ακολούθησε ο Raikkonen με Ferrari που άφησε πίσω του τον ομόσταυλό του, Sebastian Vettel ο οποίος θα έχει δίπλα του τον Verstappen με Red Bull. Πίσω από τον Ολλανδό πιλότο θα εκκινήσει ο Ricciardo επίσης με Red Bull. Την πρώτη δεκάδα της σειράς εκκίνησης του Κυριακάτικου αγώνα συμπλήρωσαν οι, Magnusen, Grosjean, Hulkenberg, Sainz και Bottas.

Οι δοκιμές αποδείχτηκαν καταστροφικές για τον Bottas ο οποίος χτύπησε τη Mercedes την ώρα που πήγαινε για να πραγματοποιήσει τον γρήγορο γύρο στο 3ο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμαστικών. Εκείνη την ώρα βγήκαν οι κόκκινες σημαίες ενώ κανείς δεν είχε καταφέρει να «πάρει» χρόνο. 

 

 

Για να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα από τις κατατακτήριες δοκιμές πατήστε ΕΔΩ

 

 

Δείτε Επίσης