Η Ferrari νικήτρια στον πρώτο αγώνα της Formula 1 για το 2018

25 Μαρ., 2018 Ώρα 10:22

Με το δεξί ξεκίνησε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 η Ferrari. Με ηγέτη τον Sebastian Vettel κατάφερε να δει πρώτη την καρό σημαία και να πανηγυρίσει ακόμα περισσότερο με τη 3η θέση που κατέκτησε ο Kimi Raikkonen.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari αποδείχτηκε ταχύτερος και εκμεταλλευόμενος την "εμφάνιση" του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας από την εγκατάλειψή της Haas του Grosjean πήρε αυτό που ήθελε τερματίζοντας μπροστά από τον Hamilton. Ήταν η ώρα που ο Γερμανός μπήκε στα πιτς και κατάφερε να βγει μπροστά από τον πιλότο της Mercedes και να παραμείνει πρώτος μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Από την πλευρά του ο Hamilton αν και έδειξε από την αρχή ότι θα έχει ένα σχετικά εύκολο απόγευμα τελικά οι λάθος υπολογισμοί της ομάδας του, του στέρησαν τη νίκη.

Ferrari, Mercedes και Ferrari με Vettel, Hamilton και Raikkonen... Η τριπλέτα του GP της Αυστραλίας

 

Στην 5η θέση ο Alonso

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Kimi Raikonen με Ferrari την οποία οδήγησε χωρίς προβλήματα αλλά σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο. Στην 4η θέση τερμάτισε ο Ricciardo με Red Bull. Ο Αυστραλός πιλότος οδήγησε χωρίς να ρισκάρει και πήρε αυτό που... μπορούσε (αν και πίεσε τον Raikkonen) αφήνοντας πίσω του, τον εκπληκτικό Alonso με McLaren. Στην 6η θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Max Verstappen με την δεύτερη Red Bull. Ο Ολλανδός θα μπορούσε να τερματίσει πιο ψηλά αν στον 10ο γύρο δεν είχε ένα τετ α κε, όπου έχασε θέσεις αλλά αποδείχτηκε και τυχερός που δεν εγκατέλειψε.

To τετ α κε του Verstappen

 

Άτυχοι οι πιλότοι της Hass

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι, Hulkenberg (Renault), Bottas (Mercedes), Vandoorne (McLaren) και Sainz (Renault).Μεγάλη άτυχη-οι αποδείχτηκαν η Haas και οι πιλότοι της. Magnussen και Grosjean ξεκίνησαν από τις θέσεις 6 και 7 αλλά και οι δύο εγκατέλειψαν στον 24ο και 25ο γύρο.

Σε γενικές γραμμές ο πρώτος αγώνας κύλησε ομαλά και δεν είχε απρόοπτα. Από πλευράς δυναμικής η Mercedes έδειξε λίγο πιο δυνατή από την Ferrari που όμως φαίνεται πως διαθέτει πιο δυνατό δίδυμο. Τρίτη σε δυναμική παρέμεινε η Red Bull όμως έκπληξη δείχνει να είναι η Hass που ήταν άτυχη στην Αυστραλία. Από εκεί και πέρα η McLaren ξεκίνησε δυνατά και αν προσθέσουμε την εμπειρία του Alonso θα τολμούσαμε να πούμε πως φέτος θα πάει αρκετά καλά, κάτι που θα συμβεί και με την Renault.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 6-8 Μαΐου στο Μπαχρέιν.

 

Δείτε Επίσης