Ο Vettel κέρδισε το GP του Μπαχρέιν

08 Απρ., 2018 Ώρα 20:26

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και σε ισάριθμους αγώνες κατέκτησε ο Vettel σε έναν εκπληκτικό αγώνα που είχε πολλά απρόοπτα και ανέδειξε νικητή με το πέσιμο της καρό σημαίας.

Ο πιλότος της Ferrari, ξεκίνησε πρώτος, δεν έχασε τη θέση του παρά μόνο όταν μπήκε στα πιτς και έπρεπε να περιμένει μέχρι το τέλος καθώς τα ελαστικά του κόκκινου μονοθεσίου είχαν φθαρεί και μετά... βίας άντεξαν. Μαζί και την πίεση της Mercedes του Bottas που ενώ πλησίασε τον Vetttel στους δύο τελευταίους γύρους δεν κατάφερε να τον προσπεράσει και τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Hamilton με την δεύτερη Mercedes.

Δύο στα δύο φέτος για τον Vettel και τη Ferrari

 

Εντυπωσιακός ο Gasly με Toro Rosso

 Στην 4η θέση τερμάτισε ο Gasly οδηγώντας την Τoro Rosso σε ένα φοβερό αποτέλεσμα τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του. Ακολούθησε ο Magnussen με την HAAS ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hulkenberg (Renault), Alosno (McLaren), Vandoorne (McLaren),Ericsson (Sauber) και Ocon (Force India).

Ο αγώνας αποδείχτηκε καταστροφικός για την Red Bull καθώς είδε και τα δύο της μονοθέσια να βγαίνουν εκτός μάχης με το... καλημέρα. Την αρχή έκανε ο Ricciardo με πρόβλημα στον κινητήρα και ακολούθησε ο Verstappen που τέθηκε εκτός αγώνα από πρόβλημα που προέκυψε έπειτα από επαφή που είχε με τον Hamilton.

Καταστροφικός όμως αποδείχτηκε ο αγώνας και για τον Κimi Raikkonen ο οποίος τέθηκε εκτός μάχης στον 36ο γύρο. Ο πιλότος της Ferrari μπήκε στα πιτς για αλλαγή ελαστικών. Οι μηχανικοί κατάφεραν να αλλάξουν τα τρία και αντί ο Φινλανδός να μείνει στα πιτς, δέχτηκε εντολή να φύγει με αποτέλεσμα να χτυπήσει έναν μηχανικό της ομάδας και λίγα μέτρα μετά το γκαράζ της ομάδας να εγκαταλείψει...

 

 

 

Δείτε Επίσης