Με μία μόνο αλλαγή ελαστικών κέρδισε ο Vettel στο Μπαχρέιν

10 Απρ., 2018 Ώρα 23:25

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς κατέληξε σ' ένα συναρπαστικό παιχνίδι, γάτας με ποντικιού μεταξύ Ferrari και Mercedes. Ο οδηγός της Ferrari, Sebastian Vettel κράτησε πίσω του στο φινάλε τις Mercedes των Valtteri Bottas και Lewis Hamilton, χρησιμοποιώντας το ίδιο σετ μαλακής γόμας για 39 γύρους όταν την ίδια ώρα οι αντίπαλοί του χρησιμοποιούσαν αμφότεροι πιο φρέσκα ελαστικά, μέσης γόμας.

 

Ανάποδη... στρατηγική

Η στρατηγική έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στον αγώνα, με τον Hamilton να είναι ο μόνος από τους 10 πρώτους οδηγούς που εκκίνησε με τη μαλακή γόμα. Ο Βρετανός όπως και ο έτερος οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas έβαλε τη μέση γόμα όντας σε στρατηγική μιας αλλαγής. Από την πλευρά του ο Vettel, κατάφερε να υλοποιήσει στρατηγική πολύ μαλακής/μαλακής γόμας πραγματοποιώντας ένα αφύσικα μεγάλο, δεύτερο μέρος με τη μαλακή γόμα. Το φινάλε είχε ένταση με τον Bottas να πλησιάζει απειλητικά στους τελευταίους γύρους χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να προσπεράσει τον Vettel.

Τελικά ο Γερμανός πιλότος της Ferrari κέρδισε στον αγώνα με στρατηγική μιας αλλαγής, παρότι η στρατηγική δυο αλλαγών ήταν ταχύτερη.

 

 

Δείτε Επίσης