Ο γύρος του Ricciardo που έσπασε το ρεκόρ στο Μονακό

25 Μαΐ., 2018 Ώρα 20:31

Δεν αποτελεί μυστικό το γεγονός ότι τα μονοθέσια της Formula 1 είναι πολύ γρήγορα, παρόλο που πολλοί από εμάς διαφωνούμε με την κατεύθυνση που έχει πάρει το κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα. Τα επίπεδα κάθετης δύναμης που παράγονται είναι πολύ υψηλά, ενώ η hypersoft γόμα της Pirelli αυξάνει σημαντικά τη μηχανική πρόσφυση, η οποία είναι άκρως απαραίτητη για αργές πίστες όπως το Μονακό.

Χθες, η Red Bull Racing ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στα πρώτα και δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά, με τον Daniel Ricciardo να γράφει την κορυφαία επίδοση και στις δύο περιόδους, ενώ στο FP2 σημείωσε τον ταχύτερο γύρο που έχουμε δει ποτέ στους δρόμους του Μόντε Κάρλο, καθώς γύρισε τα 3.337 μέτρα σε 1:11.841, διαλύοντας το περσινό 1:12.178 που χάρισε την pole position στον Kimi Raikkonen.

 

 
Ας απολαύσουμε τον γύρο του Αυστραλού μέσα από την κάμερα που βρίσκεται στο ρύγχος της RB14. Λες να σπάσει το 1:11 στις αυριανές κατατακτήριες; Πέρυσι, στο FP2 σημειώθηκε 1:12.720 -από τον Sebastian Vettel-, συνεπώς υπήρξε μια βελτίωση 542 χιλιοστών, οπότε μάλλον δε θα είναι και τόσο εύκολο να κατέβουμε στο 1:10 φέτος. Αύριο θα γνωρίζουμε με βεβαιότητα.

 

Δείτε Επίσης