Cyprus Rally 2018: Πήγε κάτι λάθος;

18 Ιουν., 2018 Ώρα 15:34

Σοβαρά τώρα πήγε κάτι λάθος; Είχαμε τους αγαπημένους μας Κύπριους οδηγούς να σπάζουν τα χρονόμετρα και τους έμπειρους οδηγούς τους ERC να τρέμουν με κάθε πέρασμα Κυπριακού πληρώματος. Έτρεμαν γιατί η ετοιμότητα των κυπρίων οδηγών για καλύτερους χρόνους σήμαινε ότι έπρεπε να πιέσουν περισσότερο σε δύσκολες διαδρομές που έκρυβαν παγίδες.

Παγίδες όχι μόνο προβλεπόμενες, όπως χώμα, νερό, πέτρες, σκασμένη άσφαλτο και άλλα. Παγίδες όπως βοσκούς που έπαιρναν περίπατο τα «χτηνά» για μεσημεριανό. Παγίδες όπως τον «μαυρή» που έβγαλε περίπατο το διπλοκάμπινο μες τον χωματόδρομο. Ακόμα και οικογένειες που πήγαν για ψάρεμα στον φράκτη.

 

 

Κάποιοι θα φταίξουν την διοργάνωση, κάποιοι θα φταίξουν την αφέλεια του Κύπριου πολίτη ενώ άλλοι θα φταίξουν τον Ρουμάνο αλλοδαπό που ψάρευε πίνοντας μπύρες και άλλοι απλά θα σωπάσουν στην γωνιά του καναπέ/γραφείου τους και θα πουν «επεράσαμεν τζαι φέτος».

 

 

Ευτυχώς ξέρουμε από διοργανώσεις εδώ στο Car.com.cy αλλιώς θα μας έλεγαν ότι δεν πρέπει να μιλάμε.

Αν είναι να κρατήσουμε ένα πράγμα από τον αγώνα του Σαββατοκύριακου είναι ότι 100δες άνδρες, γυναίκες και παιδιά στάθηκαν σε όλες τις διαδρομές για να απολαύσουν το θέαμα αψηφώντας την ζέστη αλλά και το χώμα. Θεατές όχι μόνο από Κύπρο αλλά και εξωτερικό. Πάμε σε νέα παράγραφο γιατί πρέπει να δώσουμε περισσότερη σημασία.

To ERC Cyprus Rally οποιασδήποτε χρονιάς δεν είναι τοπικός αγώνας. Είναι αγώνας Παγκόσμιου βεληνεκούς. ΝΑΙ είναι ένας από αυτούς τους αγώνες που κάνουν την χώρα μας περήφανη για τα κατορθώματα μας ως αθλητές. Δεν το ξέρατε έ; Εμ πως; Αφού εδώ μας απασχολεί μόνο το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Και άμα περάσει καμιά ομάδα στο Ευρωπαϊκό τότε κάνουμε πανηγύρια. Και μετά τα πανηγύρια, έχουμε και τους Χούλιγκαν μας που μας στιγματίζουν όταν χάσει η ομάδα τους.

Άρα όπως βλέπετε ξεκινάμε με την διοργάνωση η οποία με ένα Α προϋπολογισμό προσπαθεί να φτιάξει κάτι μεγάλο. Δεν ξέρουμε πόσο είναι αυτό το ποσό αλλά αν είχαν την καλοσύνη να αφήσουν σωστούς ανθρώπους να ασχοληθούν το Budget ΣΙΓΟΥΡΑ θα μεγάλωνε έτσι ώστε να καλυφτούν όλοι οι τομείς που έχουν προβλήματα. Άσε που η κυβέρνηση κοιμάται. Εμφανίστηκε για λίγο ο προσωπικός σύμβουλος του προέδρου σε θέματα αθλητικών. Παρακάτω. Τίποτα.

Μόλις βέβαια συμβεί κάτι, φυσικό είναι η διοργάνωση να μην αναλάβει ευθύνες. Κάπου θα το ρίξει. Στον ανεκπαίδευτο marshall (ναι μια ώρα εκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση) που στέκεται χωρίς ασύρματο στον ήλιο για μερικές ώρες ή στην αστυνομία που καλοσύνη της ότι έκανε και ούτω καθεξής.

Ξεφεύγοντας από τα ατυχήματα θυμίζω και τους χορηγούς. Τους ξεχάσανε. Πουθενά τα λογότυπα. Δεν ξέρουμε ποιος φταίει. Χρηματικά έπαθλα έδωσε ο ένας από τους μεγάλους χορηγούς. Το λογότυπο του έπαιξε λίγο σε κάποια πανό στη Λάρνακα. ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΗΔΕΝ κύριοι. Όση προβολή έγινε ήταν από τους δημοσιογράφους του χώρου. Όσοι μείναμε δηλαδή. 2-3 με το ζόρι στα ψηφιακά μέσα. Μην σας πω ότι η επίσημη σελίδα του ERC στο εξωτερικό ανάφερε περισσότερες φορές το όνομα του χορηγού από ότι έκανε η ίδια η διοργάνωση στην Κύπρο.

Εδώ θα πρέπει να πούμε ένα μπράβο στο Press Office του Cyprus Rally γιατί μας ενημέρωνε άμεσα για να βγάζουμε τα αναγκαία θέματα! Πιθανό να είναι το μόνο κομμάτι της διοργάνωσης που δούλεψε σωστά. Τίποτα άλλο. Απλά επειδή είχε ανθρώπους του χώρου και όχι άσχετους.

Συνεχίζοντας και αφήνοντας τη διοργάνωση στην ησυχία της θα ήταν καλό να αναφέρουμε την Κυπριακή νοοτροπία. Δεν μπορείς καλέ μου Κύπριε να ενημερώνεσαι αναλυτικά εβδομάδες πριν για το ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί στην πόλη για το Super Special Stage αλλά και πάλι εσύ να βρίσκεσαι στη λάθος διαδρομή για να πας στο σπίτι σου. Δόξα το θεό η Λευκωσία έχει αμέτρητες διαδρομές για να ξεφύγεις είτε από την κίνηση είτε από τους κεντρικούς δρόμους που έπασχαν από πολυκοσμία. Την ίδια στιγμή να κατηγοράς την κυβέρνηση (που όπως προαναφέραμε ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ) ότι σου έκλεισε τον δρόμο. Ή και ακόμα την αστυνομία που πραγματικά διάθεσε μεγάλο κομμάτι του στόλου της για την ομαλή και οργανωμένη λειτουργία της κυκλοφορίας. Σε ενημερώσαμε Κύπριε πολίτη. Απλά επέλεξες να το παίξεις προβληματικός. Δεν είναι η πρώτη φορά. Σίγουρα όχι και η τελευταία. Δεν γίνεται όσοι αγαπούν το αυτοκίνητο να κατανόησαν που και πότε ήταν οι διαδρομές και εσύ όχι. Εκτός και αν ο δείκτης νοημοσύνης του αυτοκινητάκια είναι υψηλότερος του υπόλοιπου πληθυσμού. Λέτε;

Αγαπητέ ή Αγαπητοί marshals. Καταλαβαίνουμε την κατάσταση με τη ζέστη, χωρίς ασυρμάτους (εκτός αν είχατε και δεν το ξέραμε), σημαίες και όλα τα σχετικά. Καταλαβαίνουμε ότι το κάνετε από αγάπη προς το άθλημα και αμίσθως. Δεν σταματά όμως να είναι ένα από τα πιο σοβαρά θέματα σε ένα αγώνα. Πρώτα η προστασία του θεατή και μετά η προστασία των πληρωμάτων που τρέχουν. Αν ο θεατής είναι ανυπάκουος έχεις τη δύναμη να καθυστερήσεις ολόκληρο τον αγώνα με μια απλή ενημέρωση στην εκκίνηση. ΚΑΝΕ ΤΟ.

Είδες αυτοκίνητο στην ειδική διαδρομή; Κλείσε του το δρόμο, ενημέρωσε εκκίνηση, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Κάποια πληρώματα όμως έχασαν σοβαρούς πόντους που ίσως να τους στοιχίσουν και το πρωτάθλημα. Ίσως τους στοιχήσουν ακόμα και το ίδιο το αυτοκίνητο και χορηγούς. Είναι η ζωή τους και οι κόποι τους. Μην τους το στερήσεις. Είναι μεγαλύτερη επένδυση από όσο νομίζεις.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός όπως τα Ράλι, το Drift και οι Αναβάσεις, τον τελευταίο καιρό πήραν τα πάνω τους. Φοβεροί οδηγοί. Σωστά αυτοκίνητα. Φοβερές διοργανώσεις. Είναι ώρα να γίνει το ίδιο και με τις διοργανώσεις του διεθνούς αγώνα ράλι της Κύπρου, του Cyprus Rally.

 

Διαβάστε επίσης:

ERC Cyprus Rally 2018: Ο Σίμος Γαλαταριώτης κερδίζει επάξια το Cyprus Rally με κλάσματα δευτερολέπτου διαφορά από τον δεύτερο!

Δείτε Επίσης