Ο Bottas με Mercedes κατέκτησε την Pole Position στo GP της Ρωσίας

29 Σεπ., 2018 Ώρα 16:30

Οι κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Ρωσίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα και ήταν αυτό που οι περισσότεροι θα περίμεναν, όσον αφορά τις ομάδες.

Ταχύτερος όλων αναδείχτηκε ο Bottas με Mercedes ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το οδηγικό λάθος του Hamilton στον γρήγορο γύρο και έτσι κατέκτησε την 6η Pole Position της καριέρας του. Ο Βρετανός ακολούθησε τον ομόσταυλό του και το σημαντικότερο από όλα είναι πως θα ξεκινήσει μπροστά από τον Vettel με τον οποίο είναι οι μοναδικοί διεκδικητές του τίτλου. Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari σημείωσε τον τρίτο καλύτερο χρόνο ενώ τον τέταρτο πέτυχε ο Raikkonen, επίσης με Ferrari. Την δεκάδα των ταχύτερων πιλότων στις κατατακτήριες δοκιμές συμπλήρωσαν οι, Magnussen (Haas), Ocon (Force India), Leclerc (Sauber), Perez (Force India), Grosjean (Haas) και Ericsson (Sauber).

Να σημειώσουμε πως τα μονοθέσια της Red Bull δεν συμμετείχαν στο δεύτερο σκέλος των κατατακτήριων δοκιμαστικών επειδή έκαναν αλλαγές στα μηχανικά μέρη και εξαιτίας της ποινής (σε θέσεις) δεν είχε νόημα να προσπαθήσουν περισσότερο.


Βαθμολογία Οδηγών
Hamilton 281
Vettel 241
Raikkonen 174
Bottas 171
Verstappen 148
Ricciardo 126
Hulkenberg 53
Alonso 50
Magnussen 49
Perez 46


Βαθμολογία Ομάδων
Mercedes 452
Ferrari 415
Red Bull 274
Renault 91
Haas 76

 

 

Δείτε Επίσης