O Hamilton κέρδισε το GP της Ρωσίας με... εντολή της Mercedes

30 Σεπ., 2018 Ώρα 16:19

Μπορεί στην Mercedes να πανηγυρίζουν για τη νίκη του Hamilton ο οποίος μεγάλωσε τη διαφορά από τον Vettel, όμως είναι σίγουρο πως θα θέλουν να ξεχάσουν τη Ρωσία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Και αυτό διότι η εντολή της ομάδας στον Bottas να επιτρέψει στον Hamilton να περάσει μπροστά του σχολιάστηκε από όλους και έδειξε πως η στρατηγική είναι υπεράνω όλων ακόμα και του θεάματος στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

 

To 1-2, αλλά...

Η Mercedes πέτυχε το 1-2 με Hamilton και Bottas και το βάθρο συμπλήρωσε ο Vettel με Ferrari. Ο Γερμανός προσπάθησε αλλά ήταν ξεκάθαρο πως το ιταλικό μονοθέσιο υστερούσε του γερμανικού και έτσι αρκέστηκε στην τρίτη θέση καθώς δεν κατάφερε όχι μόνο να βρεθεί μπροστά από τον Hamilton αλλά ούτε να προσπεράσει τον Bottas.

Ωστόσο και χωρίς δεύτερη σκέψη, στο γκραν πρι της Ρωσίας, ο κορυφαίος  δεν ήταν ο νικητής Lewis Hamilton αλλά ο Max Verstappen. O Ολλανδός ξεκίνησε από την 19η θέση και με το καλημέρα ξεκίνησε τις προσπεράσεις. Κανένας πιλότος δεν έδειξε ότι μπορεί να αντισταθεί στις... ορέξεις του εκκεντρικού οδηγού, ο οποίος βρέθηκε να ηγείται του αγώνα μέχρι τον 43ο γύρο. Εκείνη την ώρα ο Verstappen μπήκε για αλλαγή ελαστικών και αν δεν ήταν υποχρεωτικό ίσως να μην έμπαινε ποτέ στα πιτς…

 

Χωρίς διακοπή

Τελικά κατάφερε να τερματίσει στην πέμπτη θέση και να κλέψει την παράσταση αφήνοντας πίσω του, τον Riccirado που ξεκίνησε 18ος. Την δεκάδα του γκραν πρι της Ρωσίας συμπλήρωσαν οι, Leclerc, Magnussen, Ocon και Perez.

Ο επόμενος αγώνας (17ος για φέτος) θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στις 7 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία.
 

 

Για να δείτε τη βαθμολογία των οδηγών πατήστε στο παρακάτω λινκ

https://www.formula1.com/en/results.html/2018/drivers.html

 

Για να δείτε τη βαθμολογία των κατασκευαστών πατήστε στο παρακάτω λινκ

https://www.formula1.com/en/results.html/2018/team.html

 

 

 

Δείτε Επίσης