O Hamilton κατέκτησε την 80η Pole Position στην Ιαπωνία

06 Οκτ., 2018 Ώρα 10:41

Χωρίς κόπο και χωρίς πίεση ο Lewis Hamilton κατάφερε να κερδίσει μία ακόμα Pole Position και να φτάσει τις 80 στην καριέρα του στη Formula 1. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes αποδείχτηκε άπιαστος στις δοκιμές της Ιαπωνίας και έτσι στον αυριανό αγώνα θα έχει τον πρώτο λόγο για κατάκτηση της πρώτης θέση καθώς ο μεγάλος του αντίπαλος Sebastian Vettel δεν κατάφερε να γράψει τον γρήγορο γύρο που ήθελε.

Το αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσει από την 9η θέση και να μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις όποιες ελπίδες έχει για να βρεθεί μπροστά από τον Hamilton, άρα και τις πιθανότητες να μειώσει τη διαφορά στον βαθμολογικό πίνακα. Σε όλα τα παραπάνω το ρόλο της έπαιξε και η βροχή στο τελείωμα των δοκιμών που δεν έδωσε το δικαίωμα στον πιλότο να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο.

 

To 1-2 η Mercedes

Δίπλα στον Hamilton θα ξεκινήσει ο Bottas που σίγουρα δεν θα προσπαθήσει να τον προσπεράσει. Τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Verstappen με Red Bull που αν και τα πήγε καλά δεν έδειξε ικανοποιημένος καθώς το μονοθέσιό του υστερεί σε αυτήν την πίστα συγκριτικά με την γερμανική ομάδα. Δίπλα από τον Ολλανδό θα ξεκινήσει ο Raikkonen με Ferrari.

Από τις θέσεις 5-6 θα ξεκινήσουν οι Grosjean, Hertley, από τις αντίστοιχες 7-8 οι Gasly, Ocon, ενώ τη δεκάδα των ταχύτερων πιλότων στις κατατακτήριες δοκιμές συμπλήρωσαν οι Vettel και Perez. Άτυχος και αυτή τη φορά ο Ricciardo που αντιμετώπισε και πάλι πρόβλημα με τον κινητήρα του μονοθεσίου του.

 

Βαθμολογία Οδηγών
Hamilton 306
Vettel 256
Bottas 189
Raikkone 186
Verstappen 158


Βαθμολογία Ομάδων
Mercedes 495
Ferrari 442
Red Bull 292
Renault 91
Haas 80

 

 

Δείτε Επίσης