Ράλι Σουηδίας: Πάμε για την εκκίνηση του δεύτερου αγώνα της χρονιάς

14 Φεβ., 2019 Ώρα 12:57

Ο δεύτερος αγώνας της χρονιάς είναι το ίδιο ιδιαίτερος όσο και ο πρώτος. Και αν το Monte Carlo είχε ανάμεικτες συνθήκες με την επιλογή ελαστικών να αποτελεί από πονοκέφαλο έως κριτήριο διάκρισης, στη Σουηδία η ύπαρξη ή όχι μπόλικου χιονιού μπορεί να δημιουργήσει απρόβλεπτες καταστάσεις. Η Σουηδία είναι ο μοναδικός αγώνας του WRC λοιπόν που γίνεται σε χιονισμένο τερέν, σε ειδικές που χαρακτηρίζονται και από τις υψηλές μέσες ωριαίες ταχύτητες, κάτι που διασφαλίζει το θέαμα αλλά και τις ανατροπές στην κατάταξη στη διάρκεια του τριημέρου.

Το ζητούμενο για μια όσο το δυνατό πιο ομαλή διεξαγωγή του αγώνα είναι το «χιόνι παντού», διότι όλα τα αυτοκίνητα φορούν λάστιχα με καρφιά και αν κάπου δεν υπάρχει πολύ χιόνι, τότε το χώμα μπορεί να «ξηλώσει» τα καρφιά και η πρόσφυση να πάει περίπατο… Πάντως οι προβλέψεις για τον καιρό μιλούν για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ειδικά το βράδυ που σημαίνει ότι το χιόνι και ο πάγος θα είναι εκεί.

Μάλιστα οι διοργανωτές είπαν ότι μπορεί την ημέρα το θερμόμετρο να δείχνει λίγο πάνω από το μηδέν – που σημαίνει ότι το χιόνι όπου είναι λίγο μπορεί να λιώσει – όμως το βράδυ που θα πέφτει κάτω και από το -10, θα «χτίζεται» ο απαραίτητος πάγος.
Υπό αυτές τις συνθήκες πλεονέκτημα έχουν όσοι ξεκινούν πιο πίσω, αφού οι πρώτοι θα έχουν ρόλο… εκχιονιστικού, όπως συνέβη πέρυσι με τον Ogier.

Ο αγώνας έχει επίκεντρο την πόλη του Torsby, όπου και το σέρβις πάρκ με την εκκίνηση και την σούπερ ειδική που ακολουθεί να γίνεται στο Karlstadt. Το Ράλι της Σουηδίας μετρά συνολικά 19 ειδικές διαδρομές με τα αγωνιστικά χιλιόμετρα να φτάνουν τα 319,17 και τα συνολικά τα 1.466,63.  

Live Timing του αγώνα εδώ.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του περυσινού αγώνα.

 

Δείτε Επίσης