Ειδήσεις

12 Mar, 2019 Ώρα 22:27

Αποχωρεί από την Ευρώπη η Infiniti

Thumbnail

Τα νούμερα των πωλήσεων δεν πάνε καλά και αυτός είναι ο λόγος που οι υπεύθυνοι της Infiniti αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη Γηραιά Ήπειρο το 2020 με σκοπό να επικεντρωθούν στις δύο μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, αυτές των ΗΠΑ και της Κίνας.

Close

Οι πωλήσεις της premium ιαπωνικής φίρμας ήταν μόλις 5.800 μονάδες το 2018 ενώ από το 2008, οπότε η θυγατρική της Nissan έχει πωλήσει συνολικά περίπου 60.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη. Να σημειώσουμε πως θα συνεχίσει σε επιλεγμένες αγορές της ανατολικής Ευρώπης.

Close

 

 

Close
13 May, 2024 Ώρα 17:25

Κύπρος: Ξεκινούν τα ΜΟΤ για τις μοτοσικλέτες!

Thumbnail

Mετά από προσπάθειες δυο ετών θα τεθεί από την Τρίτη 14 Μαίου σε εφαρμογή ο περιοδικός τεχνικός έλεγχος  64.000 όλων των τύπων μοτοσικλετών (δίτροχων, τρίτροχων και τετράτροχων) που είναι εγγεγραμμένες στην Κύπρο.

Close

Μέχρι σήμερα έλαβαν άδεια λειτουργίας 16 Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.).  Από τη Δευτέρα  13 Μαΐου 2024 θα γίνει η  εγγραφή ή επανεγγραφή μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας μετά από επιτυχή τεχνικό έλεγχο και προσκόμιση του πιστοποιητικού καταλληλότητας.

Με στόχο τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σωστής λειτουργίας των ήδη εγγεγραμμένων μοτοσυκλετών, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αποφάσισε να κληθούν για τεχνικό έλεγχο οι ήδη εγγεγραμμένες μοτοσυκλέτες. Οι μοτοσυκλέτες θα υπόκεινται σε τεχνικό έλεγχο τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη εγγραφή τους και στη συνέχεια κάθε δύο, όπως ακριβώς ισχύει και με τα αυτοκίνητα»

Close

Οι ιδιοκτήτες των ήδη εγγεγραμμένων μοτοσυκλετών καλούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους μέσω εγγραφής στις διαδικτυακές υπηρεσίες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών , ώστε να ενημερώνονται για σχετικά ζητήματα με αποστολή μηνύματος στο κινητό (sms).

To κόστος

Με βάση τα όσα αποφασίστηκαν το κόστος θα στοιχίζει 25 ευρώ και 10 ευρώ ο επανέλεγχος, ενώ το πιστοποιητικό θα έχει διάρκεια 2 έτη.

Close

Οι τεχνικοί - μηχανικοί και ιδιοκτήτες συνεργείων που ενδιαφέρθηκαν εκπαιδεύτηκαν και έδωσαν εξετάσεις. Σημειώνεται ότι όσοι μηχανικοί θα προσφέρουν Τεχνικό Έλέγχο Μοτοσικλετών θα αγοράσουν και τον  ειδικό εξοπλισμό για το ΜΟΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προδιαγραφές για το MOT μοτοσικλετών δεν θα περάσουν από τη Βουλή. Σημειώνεται ότι  «βάσει ανάλυσης των στοιχείων οι οδηγοί μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων είναι ευάλωτη ομάδα οδηγών γι’αυτό αποφασίστηκε  να ληφθούν μέτρα για να αποφευχθούν θανατηφόρα δυστυχήματα και ένα από αυτά είναι το MOT σε μοτοσικλέτες.

 

Πηγή: Offsite.com.cy