Αεροδυναμικά Κόλπα Για Την Red Bull

22 Ιουν., 2017 Ώρα 14:47

Η Red Bull μπορεί να παραμένει σε συμφωνία με την Mercedes και την Ferrari όσον αφορά τους κινητήρες, αλλά οι εξελίξεις σε άλλες περιοχές του αυτοκινήτου την βοηθά να παραμείνει στο βάθρο, αρκετά μάλιστα βάθρα φέτος και έχουμε ακόμα δρόμο.

Τόσο ο Daniel Ricciardo όσο και ο Max Verstappen έτρεξαν με αυτή την πρωτοποριακή εμπρός πτέρυγα για τον αγώνα στον Καναδά. Περιείχε μια λύση σχεδιασμού που δεν έχουμε δει ποτέ σε μονοθέσιο της Formula 1 την ασυνήθιστη κατακόρυφη σχισμή (κόκκινο βέλος) κοντά στην αιχμή, καθώς η Red Bull προσπαθεί να βρεί την ισορροπία ανάμεσα στο downforce αλλά και το λιγότερο drag στον γρήγορο Καναδά.

Η ομάδα δοκίμασε και άλλες αεροδυναμικές εξελίξεις στην RB13 του Ricciardo, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε στον αγώνα: ένα απλό, ψηλό κατακόρυφο πτερύγιο, που συνδέεται με το sidepod με ενα ξεχωριστό οριζόντιο προσάρτημα. Αντικατέστησε προσωρινά το συνηθισμένο ανεστραμμένο πτερύγιο τύπου L  το οποίο συνδέεται απευθείας με το sidepod. Μπορείτε επίσης να δείτε τα τρία μικρά πτερύγια στην κορυφή του sidepod, τα οποία εμφανίστηκαν στο αυτοκίνητο του Ricciardo την Παρασκευή στον Καναδά, πολύ παρόμοια με εκείνα που φαίνονται στην McLaren από την αρχή της σεζόν.

By F1

Δείτε Επίσης