Μεγάλη νίκη του Hamilton στο SPA - Δεύτερος ο Vettel

27 Αυγ., 2017 Ώρα 17:30

Μετά από έναν περίπου μήνα χωρίς αγώνα η συνέχεια της Formula 1 δόθηκε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στην πίστα του SPA. Εκεί, ο Lewis Hamilton με μονοθέσιο της Mercedes κατάφερε να κατακτήσει την 5η φετινή του νίκη (και την 58η της καριέρα του) ενώ οι βαθμοί της πρώτης θέσης τον έφεραν ακόμα πιο κοντά στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Να σημειώσουμε πως ο Βρετανός πιλότος ισοφάρισε και το ρεκόρ του Michal Schumacher στις Pole Position φτάνοντας το Σάββατο το μεσημέρι τις 68.

Παρ' όλα αυτά, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας παρέμεινε ο Vettel με Ferrari που τερμάτισε δεύτερος παρά την προσπάθεια που έκανε. Έτσι, μετά από 12 γκραν πρι η διαφορά των δύο πιλότων μειώθηκε στους 7 βαθμούς. Στην τρίτη θέση ολοκλήρωσε την προσπάθειά του ο Daniel Ricciardo με Red Bull ενώ το δεύτερο μονοθέσιο που οδηγούσε ο Max Verstappen εγκατέλειψε γι' ακόμα μία φορά, απογοητεύοντας όχι μόνο τον ίδιο αλλά και τους χιλιάδες θαυμαστές του.

 

Κοκορομαχίες στην Force India

Ο Kimi Raikkonen με Ferrari ολοκλήρωσε τον αγώνα τέταρτος (δέχτηκε και ποινή 10 δευτερολέπτων) μπροστά από τον Bottas με Mercedes. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hulkenberg (Renault), Grosjean (Haas), Massa (Williams), Ocon (Force India) και Sainz (Toro Rosso).

Αξιοσημείωτη η... κοκορομαχία των Ocon και Perez (και οι δύο με Force India) με αποτέλεσμα την εγκατάλειψη του δεύτερου και την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας (από τα θραύσματα) όπως και η εγκατάλειψη του Alonso ο οποίος είχε καταφέρει να βρεθεί ακόμα και στην 7η θέση.

Η συνέχεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 θα δοθεί σε μία εβδομάδα στην Ιταλία στην πίστα της Monza.

 

 

Δείτε Επίσης