Αυτοκίνητο συνδεσιμότητα και Opel

07 Νοε., 2017 Ώρα 09:13

Η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης απαγορεύεται σε πολλές χώρες. Εάν η αστυνομία σας ‘πιάσει επ’ αυτοφώρω’, το πρόστιμο μπορεί να είναι ιδιαίτερα τσουχτερό.

Στη Γερμανία, για παράδειγμα, όπου πρόσφατα τα πρόστιμα αυξήθηκαν και το μέτρο απαγόρευσης επεκτάθηκε και σε άλλες συσκευές, όπως tablets και e-books, παίρνοντας απλά στα χέρια σας τη συσκευή για να κοιτάξετε την οθόνη, κινδυνεύετε να πληρώσετε  100 ευρώ και να τιμωρηθείτε με ένα πόντο στην άδεια οδήγησης (Point System).  

Για όσους οδηγούς επιθυμούν να μένουν συνδεδεμένοι ή να χρησιμοποιούν το smartphone τους για πλοήγηση, η Opel προσφέρει μία σειρά συστημάτων infotainment και βάσεων συσκευών σε όλη τη γκάμα επιβατικών οχημάτων της, για hands-free χρήση του τηλεφώνου.

Το κινητό φορτίζει ασύρματα

 

Τα συστήματα συνδεσιμότητας

Ανάλογα με το σύστημα infotainment της Opel, τα τηλέφωνα ελέγχονται είτε μέσω μπουτόν (στη βασική έκδοση), ή μέσω οθόνης αφής και διακοπτών στο τιμόνι, αλλά και με φωνητική αναγνώριση.

Πρόκειται για τα R 4.0 IntelliLink, Navi 4.0 IntelliLink και το σύστημα infotainment Navi 900 IntelliLink τα οποία επιτρέπουν τη λειτουργία συμβατών τηλεφώνων μέσω του δικού τους συστήματος φωνητικού ελέγχου, Siri ή Google. Η τεχνολογία αυτή είναι διαθέσιμη στα μοντέλα, ADAM, Corsa, Astra, Crossland X, Grandland X, Mokka X και Insignia με το σύστημα R 4.0 IntelliLink. Το R 4.0 IntelliLink είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto.

 

 

Δείτε Επίσης