Ειδικά τζάμια μηδενίζουν την ηχορύπανση στο Ford Mondeo

30 Νοε., 2017 Ώρα 22:56

Το Ford Mondeo στην κορυφαία έκδοση Vignale προσφέρει έξτρα πολυτέλεια, άνεση, τεχνολογία. Πρόκειται για μία έκδοση που εφοδιάζεται με ότι μπορεί ο καθένας να φανταστεί, όπως μασάζ στα καθίσματα, εξαιρετικό ηχοσύστημα, συνδεσιμότητα με τηλέφωνο, intermet, συστήματα πρόληψης ατυχημάτων κ.ά.

Ένα χαρακτηριστικό στοιχείο του Mondeo Vignale αφορά στην κορυφαία ηχομόνωση που απολαμβάνουν οι επιβάτες και αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες. Αρχικά στα διπλά ηχο-απορροφητικά κρύσταλλα (Laminated, δηλαδή με πολλές στρώσεις) οδηγού και συνοδηγού, καθώς και στο εμπρός παρμπρίζ που μειώνουν τους εξωτερικούς θορύβους που εισέρχονται στην καμπίνα των επιβατών.

Ta διπλά ηχο-απορροφητικά κρύσταλλα...

 

Δημιουργεί αντι-ήχους!

Από εκεί και πέρα το ρόλο του παίζει το λεγόμενο σύστημα Active Noise Cancellation, ένα ενεργό σύστημα ακύρωσης θορύβων το οποίο χρησιμοποιεί 3 μικρόφωνα για να καταγράψει το θόρυβο από τον κινητήρα ή το δρόμο που εισέρχεται στην καμπίνα των επιβατών. Η ειδική μονάδα ελέγχου του συστήματος αναλύει τους θορύβους αυτούς και δημιουργεί αντι-ήχους, (δηλαδή θόρυβο αντίθετης συχνότητας) και τον αναπαράγει από τα ηχεία του ηχο-συστήματος. Με τον τρόπο αυτό, οι θόρυβοι «εξουδετερώνονται» και το εσωτερικό του Ford Mondeo Vignale διατηρεί κορυφαία επίπεδα άνεσης.

Φοβερά πράγματα!

 

Δείτε Επίσης