Πώς εξελίσσουν στη Nissan τις ικανότητες του οδηγού

04 Ιαν., 2018 Ώρα 10:34

Η Nissan παρουσίασε μια έρευνα που θα δώσει τη δυνατότητα στα οχήματα να ερμηνεύουν σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τα αυτοκίνητά τους.

Η λεγόμενη τεχνολογία Brain-to-Vehicle (ή αλλιώς B2V) της Nissan, υπόσχεται να επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης των οδηγών, “διαμορφώνοντας” αυτοκίνητα που θα προσαρμόζονται συνεχώς, με τρόπο που θα κάνει την οδήγηση ακόμα πιο απολαυστική. Η ιαπωνική φίρμα θα επιδείξει τις δυνατότητες αυτής της αποκλειστικής τεχνολογίας στην έκθεση CES 2018 στο Λας Βέγκας.

Το B2V είναι η τελευταία εξέλιξη του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για τον μετασχηματισμό του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα οδηγούνται, τροφοδοτούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Ο οδηγός φορά μία ειδική συσκευή που καταγράφει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου του...

 

Πώς λειτουργεί το σύστημα

Ο οδηγός φοράει μια συσκευή που μετρά τη δραστηριότητα του εγκεφαλικού κύματος, η οποία στη συνέχεια αναλύεται από αυτόνομα συστήματα. Με την πρόβλεψη της προτιθέμενης κίνησης, τα συστήματα μπορούν να λάβουν δράση - όπως στρίβοντας το τιμόνι ή επιβραδύνοντας το αυτοκίνητο - 0,2 με 0,5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα από τον οδηγό, ενώ η λειτουργία τους παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεπαίσθητη.

Στην έκθεση CES, που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό στις 9 Ιανουαρίου, η Nissan θα χρησιμοποιήσει έναν προσομοιωτή οδήγησης για να επιδείξει ορισμένα στοιχεία αυτής της τεχνολογίας.

 

Δείτε τον τρόπο που εξελίσσουν στη Nissan αυτή την τεχνολογία

 

Δείτε Επίσης