To πρώτο αυτόνομο ηλεκτροκίνητο όχημα κυψελών καυσίμου της Hyundai

10 Φεβ., 2018 Ώρα 12:08

Ένα ταξίδι διαφορετικό από τα άλλα πραγματοποίησαν πρόσφατα αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου της Huyndai αλλά χωρίς οδηγό! Συγκεκριμένα τα οχήματα αυτά κάλυψαν απόσταση 190 χιλιονμέτρων από τη Σεούλ προς το Pyeongchang, κάτι πυ συνέβη για πρώτη φορά στον κόσμο, δηλαδή αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 4.

Μέχρι τώρα, η αυτόνομη οδήγηση έχει πραγματοποιηθεί με περιορισμένη ταχύτητα σε ορισμένα τμήματα εσωτερικών δρόμων, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που  αυτόνομα αυτοκίνητα έχουν διανύσει τόσο μεγάλη απόσταση  με 100 -110 χλμ./ώρα. που είναι η μέγιστη ταχύτητα η οποία επιτρέπεται από το νόμο στους εθνικούς δρόμους της Κορέας.

Τα πέντε οχήματα της Hyundai τα οποία ολοκλήρωσαν το ταξίδι ήταν εξοπλισμένα με τεχνολογία οδήγησης επιπέδου 4, όπως ορίζεται από τα διεθνή πρότυπα του SAE, και τεχνολογία δικτύου 5G. Τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για την επίδειξη  αντιπροσωπεύουν την φιλοσοφία της Hyundai για μια μελλοντική κινητικότητα με ελευθερία και περιβαλλοντολογική  καθαρότητα.

Η επίδειξη ξεκίνησε στη Σεούλ στις 2 Φεβρουαρίου με την ενεργοποίηση των κουμπιών «Cruise» και «Set» , οπότε τα αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν αμέσως στη λειτουργία αυτόματης οδήγησης και ξεκίνησαν το ταξίδι των 190 χλμ. προς το Pyeongchang. Με την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο, τα οχήματα άρχισαν να κινούνται κανονικά στη φυσική ροή της κυκλοφορίας, κάνοντας προσπεράσεις  και περνούσαν τις πύλες διοδίων χρησιμοποιώντας Hi-pass (σύστημα πληρωμών ασύρματης ταχείας κυκλοφορίας της Νότιας Κορέας).

Η Hyundai διεξήγαγε ένα σημαντικό αριθμό δοκιμών οδικής κυκλοφορίας ύψους εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων, γεγονός που επέτρεψε να συγκεντρωθεί ένας τεράστιος όγκος δεδομένων που συνέβαλε στην ενίσχυση της απόδοσης των αυτόνομων οχημάτων.

Το ηλεκτρικό SUV κυψελών καυσίμου Hyundai Nexo μπορεί να κινηθεί για 800 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, η οποία διαρκεί μόλις πέντε λεπτά.

 

Δείτε Επίσης