Επανάσταση της BMW Motorrad με τον φορητό εκτυπωτή ανταλλακτικών

02 Απρ., 2018 Ώρα 23:54

Ένα φθαρμένο καπάκι βαλβίδας στη μέση της Ισλανδικής παγωμένης ερήμου, ένας λεβιές ταχυτήτων σπασμένος στα βάθη της Βραζιλιάνικης ζούγκλας ή ένα κατεστραμμένο κάρτερ λαδιού στην Αφρικανική στέπα: ένα τέτοιο πρόβλημα συχνά σημαίνει χρονοβόρα καθυστέρηση, ενίοτε και το άδοξο τέλος μιας βόλτας με μοτοσικλέτα ή ενός μακρινού ταξιδιού σε δύο τροχούς.
 
Γι’ αυτό, από φέτος το καλοκαίρι η BMW Motorrad εντάσσει τα BMW Motorrad iParts στη λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού της. Πρόκειται για ένα σύστημα τρισδιάστατης εκτύπωσης που θα επιτρέπει σε εμπόρους και πελάτες της BMW Motorrad να εκτυπώνουν τα απαραίτητα ανταλλακτικά επί τόπου, για να μπορούν να συνεχίζουν το ταξίδι τους το ταχύτερο δυνατόν.
 
Το σύστημα αυτό, που περιλαμβάνει ενσωματωμένο κέντρο επεξεργασίας, επιτρέπει την παραγωγή και επακόλουθη μηχανουργική επεξεργασία μεγάλων και περίπλοκων εξαρτημάτων όπως γρανάζια και κελύφη κινητήρων. Μικρότερα εξαρτήματα όπως χειρόφρενο, συμπλέκτης ή λεβιές ταχυτήτων, καπάκια βαλβίδων, γέφυρες πιρουνιού και κρύσταλλα φλας μπορούν να εκτυπώνονται ακόμα και από τους ίδιους τους πελάτες της BMW Motorrad χρησιμοποιώντας το 3D Mobile Printer των BMW Motorrad iParts. Η διαδικασία μπορεί να γίνεται όχι μόνο στο σπίτι αλλά και στο ταξίδι, αφού η πρακτική, high-tech συσκευή μπορεί να μεταφέρεται σε μία μπαγκαζιέρα.

Ταξιδεύεις, βρίσκεσαι στη μέση της ερήμου και χρειάζεσαι ανταλλακτικά. Κανένα προβλημα καθώς μπορείς να "εκτυπώσεις" μόνος σου τα ανταλλακτικά!
 

Λανσάρισμα τον Σεπτέμβριο

Εκτός από τη δημιουργία εξαρτημάτων από μέταλλο όπως αλουμίνιο, ατσάλι και τιτάνιο, οι 3D εκτυπωτές των BMW Motorrad iParts 3D επιτρέπουν ταχεία δημιουργία πλαστικών εξαρτημάτων. Αυτό σημαίνει ότι το κρύσταλλο ενός φλας που σπάει εξ αιτίας μιας πτώσης, για παράδειγμα, μπορεί να αντικαθίσταται γρήγορα με μία εκτυπωμένη έκδοση. Υπάρχει ακόμα και δυνατότητα αντικατάστασης ενός ραγισμένου καθρέπτη με τη βοήθεια των εκτυπωτών BMW iParts 3D.
 

 

*το συγκεκριμένο άρθρο είναι ένα από τα πρωταπριλιάτικα αστεία της BMW
 

 

Δείτε Επίσης