Το μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό μουσείο της Ιταλίας

26 Απρ., 2018 Ώρα 16:59

Μετά από 18 χρόνια ζωής και 600.000 επισκέπτες, το μουσείο Piaggio ανανεώνεται πλήρως και μεγαλώνει σε μέγεθος από 3.000 τ.μ. σε πάνω από 5.000 τ.μ., με περισσότερα από 250 πολύτιμα εκθέματα.

Το Μουσείο Piaggio γίνεται έτσι το μεγαλύτερο και πιο ολοκληρωμένο ιταλικό μουσείο αφιερωμένο στη μοτοσυκλέτα, το οποίο στεγάζει μοναδικά κομμάτια που αφηγούνται την ιστορία του Ομίλου Piaggio, ακολουθώντας τα ίχνη της ιστορίας της μετακίνησης. Επειδή η ιστορική μνήμη της Piaggio διασχίζει όλη την ιστορία των μεταφορών: πλοία, τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, σκούτερ και μοτοσυκλέτες γεννήθηκαν από την μητρική εταιρεία και τα εμπορικά της σήματα.

Ο εκθεσιακός χώρος διευρύνεται με το άνοιγμα δύο ολοκαίνουριων χώρων, οι οποίοι όπως και στην αρχική σύλληψη του μουσείου δημιουργήθηκαν από την αποκατάσταση παλιών βιομηχανικών χώρων. Εδώ έχουν συγκεντρωθεί οι νέες συλλογές, μία αφιερωμένη σε Piaggio και Ape και μία στην αγωνιστική ιστορία των εμπορικών σημάτων Aprilia, Gilera και Moto Guzzi, που όλες μαζί έχουν ένα εξαιρετικό παλμαρέ 104 Παγκόσμιων Τίτλων σε διάφορα πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας, από το Παγκόσμιο Grand Prix μέχρι τα Supermoto και από τα Trial μέχρι τα Superbike.

 

Δείτε Επίσης