Κορυφαία διάκριση για τον κινητήρα του BMW i8

07 Ιουν., 2018 Ώρα 16:53

Το plug-in υβριδικό σύστημα του BMW i8 κατάφερε και κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία του στον παγκοσμίως θεσμό βραβείων κινητήρων ‘International Engine of the Year Award’, κάτι που πετυχαίνει για 4η συνεχή χρονιά.
 
Το i8 κυκλοφόρησε στην αγορά το 2014 και από τότε κάθε χρόνο κερδίζει την 1η θέση της κατηγορίας, στον αναγνωρισμένο θεσμό βραβείων. Την πρώτη χρονιά που κυκλοφόρησε, απέσπασε επίσης το βραβείο του καλύτερου νέου κινητήρα, ενώ αναδείχτηκε και γενικός νικητής.

Το γερμανικό σπορ αυτοκίνητο είναι ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος και παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία σπορ PHEV από το 2014 που λανσαρίστηκε. Τα BMW i3 και i8 βρίσκονται στον αντίποδα της γκάμας μοντέλων του BMW Group αποδεικνύοντας τι είναι λογικά εφικτό σήμερα, και πώς η τεχνολογία τους εξαπλώνεται στα βασικά μοντέλα της BMW..
 
Η φετινή χρονιά σηματοδοτεί την 20ή έκδοση του θεσμού βραβείων ‘International Engine of the Year’. Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του, οι κινητήρες που έχουν εξελιχθεί για μοντέλα του BMW Group έχουν αποσπάσει συνολικά 69 νίκες κατηγορίας και γενικές νίκες. Μία ανεξάρτητη επιτροπή ειδικών αναγνωρίζει τους καλύτερους κινητήρες σε διάφορες κατηγορίες. Φέτος, στην επιτροπή συμμετείχαν 70 συντάκτες αυτοκινήτου από 31 χώρες. Η απονομή των βραβείων έγινε την Τρίτη, 5 Ιουνίου 2017, κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Engine Expo στη Στουτγάρδη.

Δείτε Επίσης