Το νέο Ford Focus θα ανιχνεύει και τις λακκούβες

10 Ιουλ., 2018 Ώρα 18:40

Μεταξύ των διάφορων νέων τεχνολογιών που θα φέρει η νέα γενιά του Focus, θα διαθέτει κι ένα σύστημα που έχει την ικανότητα να εντοπίζει διάφορες ανωμαλίες και λακκούβες  που βρίσκονται στο οδόστρωμα και να περιορίζει τις ζημιές που μπορεί να προκαλέσουν. Αν σκεφτούμε κιόλας την κατάσταση των ελληνικών δρόμων με τους αμέτρητους ‘’κρατήρες’’ που παραμονεύουν να διαλύσουν κάθε σύστημα ανάρτησης που θα βρεθεί απέναντι τους, μια τέτοια τεχνολογία φαντάζει σωτήρια.

Το σύστημα ανιχνεύει πότε ένας τροχός πέφτει σε λακκούβα και προσαρμόζει την ανάρτηση, ώστε ο τροχός να μην πέσει πολύ βαθιά. Επειδή το ελαστικό και η ζάντα πέφτουν ελεγχόμενα, δεν χτυπάνε βίαια στην απέναντι πλευρά της λακκούβας. Η πίσω ανάρτηση μπορεί να αντιδρά ακόμα ταχύτερα από την εμπρός, αφού το σήμα από τον εμπρός τροχό προειδοποιεί τον πίσω, πριν φτάσει στη λακκούβα. Όλα αυτά συμβαίνουν σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Η τεχνολογία ανίχνευσης λακκουβών αποτελεί στοιχείο της προαιρετικής τεχνολογίας  Continuously Controlled Damping, που κάθε 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου παρακολουθεί δεδομένα από την ανάρτηση, το αμάξωμα, το σύστημα διεύθυνσης και το σύστημα φρένων, και προσαρμόζει την απόκριση της ανάρτησης για βέλτιστη ποιότητα κύλισης.

 

Δείτε το σχετικό video

 

Δείτε Επίσης