Τα Mercedes Γνωρίζουν Καλύτερα

27 Μαΐ., 2017 Ώρα 11:20

Παρουσιάστηκε στο σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο και η νέα S Class συνοδεύεται από την τελευταία έκδοση του Intelligent Drive της αυτοκινητοβιομηχανίας. Η ενημέρωση φέρνει νέες λειτουργίες στο Active Distist Assist Distronic (προσαρμοστικό cruise control) και το Active Steering. Το σύστημα διεύθυνσης είναι τώρα πιο έξυπνο για τις αυτόματες αλλαγές λωρίδας. Αν το αυτοκίνητο δεν βρει ανοικτό χώρο μετά από 10 δευτερόλεπτα, θα ακυρώσει την αποστολή του. Αλλά πιο εντυπωσιακή είναι η ικανότητα του Distronic να πάρει δεδομένα από τους οδικούς χάρτες της Mercedes. Προσαρμόζει την ταχύτητα του αυτοκινήτου καθώς εισέρχεται και εξέρχεται από μια στροφή. Ο οδηγός δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί το φρένο και το γκάζι. Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή χρήση της πέδησης και η επιτάχυνση που είναι πιο ομαλή από το αναμενόμενο. Στην πραγματικότητα, ήταν ακόμα καλύτερη εμπειρία από όταν είμαι ο επιβάτης, ενώ μερικοί από τους ανθρώπους μου οδηγούν ορεινούς δρόμους.

Εάν ο οδηγός δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί, το Active Assist Stop Assist φρενάρει το όχημα στη λωρίδα του. Οταν δεν υπάρχει κίνηση του τιμονιού κατά τη διάρκεια μιας προκαθορισμένης περιόδου, το σύστημα ενημερώνει τον οδηγό με οπτική και ακουστική προτροπή για να τοποθετήσει τα χέρια στο τιμόνι. Συνολικά, η τελευταία έκδοση του Intelligent Drive αποτελεί ένα σταθερό βήμα προς την κατεύθυνση της πλήρους αυτονομίας. Αλλά η εταιρεία (όπως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες) είναι ανένδοτος ότι ο οδηγός πρέπει ακόμα να έχει τον έλεγχο και την προσοχή.

Ακόμα και εάν δεν είστε τόσο χαρούμενοι που δίνετε στο αυτοκίνητό σας την δύναμη να επιταχύνει και να φρενάρει ακόμα και έξω από τον αυτοκινητόδρομο, δεν μπορείτε να αρνηθείτε ότι τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της S Class είναι εντυπωσιακά. Υπάρχει στάση έκτακτης ανάγκης, φρένο, απεριόριστη βοήθεια διεύθυνσης, υπέρυθρη κάμερα που ανιχνεύει ανθρώπους και μεγάλα ζώα τη νύχτα, όλα έχουν σκοπό να σας κρατήσουν ασφαλείς και εσείς και τους επιβάτες σας. Οπως και η σημερινή S Class, το όχημα διαθέτει επίσης επικοινωνία αυτοκινήτου αυτοκινήτου, ώστε το όχημά σας να γνωρίζει τι συμβαίνει μπροστά ακόμη και αν δεν το κάνετε.

Θα είναι χρόνια πριν η Mercedes (ή οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία) έχει ένα πλήρως αυτόνομο αυτοκίνητο στο δρόμο, αλλά προς το παρόν, όσοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά μια S Class θα έχουν ένα από τα πλησιέστερα σε αυτό!

Δείτε Επίσης